Na 2 jaar van voorbereiding wordt het zonnepark aan de Vaandel te Heerhugowaard aangelegd. Ecorus ontwikkelde het park van 10 MW samen met de gemeente op een gedeelte van het bedrijvenpark.

De SDE subsidie is inmiddels toegekend zodat Ecorus aan de slag kan met het project dat een investering kent van meer dan 10 miljoen euro.

Ecorus bouwde eerder het zonnepark Purmerend (5,6 MW) en kreeg onlangs de opdracht voor 3 zonneparken in Leeuwarden. Naast deze parken worden ook projecten in Leek, Zutphen en Den Helder met een totaal vermogen van 19 MW voorbereid.

Ecorus richt zich niet alleen op de grondparken. Grote dakprojecten zijn eveneens in voorbereiding.

“De kracht van Ecorus ligt vooral in het bieden van het gehele traject. Van ontwerp tot realisatie en beheer hebben we in eigen huis, en ook in financiering bieden we de helpende hand”, aldus Frans Latjes van Ecorus. “Ecorus ontwikkelt zelf projecten, maar fungeert ook graag als partner van andere ontwikkelaars. We stellen onze technische en financiële kennis en ervaring graag ter beschikking om anderen te helpen hun projecten te realiseren”.

Het park in Heerhugowaard zal ca. 3000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.