Na jaren van voorbereiding zijn de overeenkomsten voor de realisatie van het zonnepark “Solar Campus Purmerend” op vrijdag 8 april 2016 getekend tussen de Alleco Solar Energy B.V. en de gemeente Purmerend.

Ontwikkelaar Alleco Energy Group, initiatiefnemer van het project, is verantwoordelijk voor de exploitatie en het management en werkt middels een zogenaamd DBMF contract samen met Ecorus.

Ecorus zorgt voor het ontwerp, bouw, onderhoud en financiering van het project. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

“Solar Campus Purmerend” heeft een oppervlakte van 8,5 hectare – ongeveer 19 voetbalvelden – en is daarmee een van de grootste solarparken van de Benelux en het grootste in stedelijk gebied. De circa 22.000 zonnepanelen, vertegenwoordigen een investering van ruim 6 miljoen euro en wekken ruim 5,5 miljoen KWh per jaar aan groene energie op. Met deze hoeveelheid kunnen ca. 1.400 huishoudens, in en rondom Purmerend van lokale en duurzame energie worden voorzien. De opgewekte energie wordt rechtstreeks van het “Solar Campus Purmerend” geleverd door energiebedrijf Vandebron.

Het zonnepark levert een bijdrage in de reductie CO2 van circa 2.375 ton per jaar. Dat is evenveel als 500 hectare bos. De gemeente Purmerend wil graag meewerken aan deze duurzame ontwikkeling en is erg positief over de komst van “Solar Campus Purmerend” dat op Baanstee-Noord zal worden gebouwd. De gemeente beschouwt de ontwikkeling van een zonnepark op deze locatie als een goed alternatief voor de tijdelijke invulling van het bedrijventerrein.

Ecorus is een snelgroeiende ontwikkelaar van zonne-energieprojecten, met vestigingen in Nederland, België. Naast de eigen ontwikkeling faciliteert Ecorus ook projecten van anderen waaronder Alleco Energy Group. Dat kan middels ontwerp en bouw, onderhoud, maar ook indien gewenst financiering. Ook voor bedrijven, woningcorporaties en gemeenten verzorgt Ecorus het gehele zonne- energietraject, inclusief de eventuele benodigde financiering.

Over het Participatiefonds
Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland is een investeringsfonds voor gevestigde en startende bedrijven, die zich richten op biomassa, duurzaam bouwen, wind (op zee) en zonne-energie en die daarmee bijdragen aan de duurzame economie in Noord-Holland. Het fonds is opgericht en gefinancierd door de provincie Noord-Holland. Ecorus en het Participatiefonds werken samen in SunInvest, een fonds wat speciaal is opgericht om zonne-energieprojecten te financieren.