Ecorus heeft, als specialist op het gebied van de realisatie, financiering en bouw van zonne-energieprojecten, de missie om daar waar mogelijk de energietransitie te versnellen.

Hierbij heeft men geconstateerd dat het vaak niet ontbreekt aan enthousiasme van initiatiefnemers, maar meer nog aan kennis en geld om initiatieven om te zetten in daadwerkelijk gerealiseerde projecten.

Reden voor Ecorus een dochter op te richten in Friesland die in samenwerking met lokale partijen zonne-energie projecten ontwikkelt, financiert en realiseert. Het bedrijf Eco-Invest FRL BV is er op gericht lokale partijen te helpen hun ambities op het gebied van hernieuwbare energie te realiseren. Hierbij kan men denken aan zonneparken en grote daken. Doelgroepen zijn: energie coöperaties, woningcorporaties, bedrijven en overheden.

Over Ecorus 

Ecorus is een snelgroeiende ontwikkelaar van zonne-energieprojecten, met vestigingen in Nederland en België. Voor bedrijven, woningcorporaties en gemeenten verzorgt Ecorus het gehele zonne- energietraject, inclusief de eventuele benodigde financiering. De ontwikkelaar combineert technische kennis met expertise van langetermijninvesteringen. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met internationale, nationale en lokale partners.

Ecorus financierde en bouwde in 2016 onder andere het zonnepark Solar Campus Purmerend en realiseert 3 zonneparken in Leeuwarden Vrijbaan.