Huurders van woningen van woningcorporatie Kennemer Wonen hebben afgelopen jaar het aanbod gekregen om zonnepanelen op hun daken te leggen.

Een aanbod wat de huurders flink wat geld op de energierekening kan besparen. Kennemer Wonen bied haar huurders de mogelijkheid om zonnepanelen op hun woning te plaatsen.

Ecorus zal faciliteren in de aanleg van al deze zonnepanelen. Ecorus heeft reeds al 7 flatgebouwen voorzien van zonnepanelen en deze maand (april 2016) worden de eerste 200 woningen voorzien van zonnepanelen. Wegens groot succes heeft Kennemer Wonen nog eens opdracht gegeven om 100 woningen en 11 flatgebouwen te voorzien van zonnepanelen.

Dankzij de zonnepanelen zal de energierekening voor deze huurders omlaag gaan. Huurders kunnen kiezen voor een pakket tussen de zes en twaalf panelen. De huur wordt iets hoger, maar het financiële voordeel dat de huurders hebben dankzij de lagere energierekening is nog altijd groter, het rendement kan zelfs oplopen tot 112 euro per jaar. De reden dat Kennemer Wonen het plaatsen van zonnepanelen aan haar huurders aanbiedt is dat het een lagere energierekening voor de huurders betekent, en bovendien levert het een bijdrage aan het milieu.

Kennemer Wonen heeft ongeveer 10.000 sociale huurwoningen onder haar beheer in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest.