Ontwikkelaars van zonne-energie

  • Wij faciliteren uw project

    Wij faciliteren uw project

  • '.$titel.'

    '.$titel.'

Nieuws

  • Populair nieuws
  • Recent nieuws
Bridgestone World Solar Challenge Bridgestone World Solar Challenge Ecorus medewerker Thomas Delvaulx ging als consultant mee het Punch Powertrain Solar Team naar de Bridgestone World Solar Challenge. [...]Zonnepark Noordveen van start Afgelopen week zijn de samenwerkende bedrijven Ecorus en SolarGreenPoint gestart met de bouw van het zonnepark op het voormalige sportpark Noordveen in Zutphen. Nadat de subsidie in het kader van [...]

Wij faciliteren uw project

Ecorus verzorgt het hele traject. Dat houdt in: haalbaarheidsonderzoek, advies, financiering, vergunningen, engineering, bouw, installatie, onderhoud, beheer en monitoring. In Nederland, België en de USA heeft Ecorus inmiddels meer dan 50.000 panelen in beheer en onderhoud.

Onderzoek

Elke situatie is anders. Daarom kijkt Ecorus samen met u wat voor uw project de meest rendabele toepassing van zonnepanelen is.

Projectplan

We maken een helder plan waarin het resultaat duidelijk is omschreven.

Quick scan

Hoeveel zonne-energie heeft u nodig en hoeveel kunt u ‘oogsten’? We kijken naar schaduwzones, dakoppervlak en meteorologische data.

Landschapsinrichting (zonneweiden)

Ecorus ontwikkelt zonneweiden vanaf 1 hectare; doorgaans op braakliggende terreinen. Inwoners van de betreffende gemeente kunnen hierin participeren.

Bouw en installatie

Ecorus is onafhankelijk van merken of installateurs en gebruikt alleen duurzame onderdelen. De installaties voldoen aan de EURO-veiligheidsnormen en zijn technisch goedgekeurd door TNO.

Beheer en onderhoud

Dankzij een transparante rapportering weet u precies hoeveel energie uw systeem oplevert. De installaties worden continu gemonitord en jaarlijks onderhouden. Bij problemen gaat er meteen een onderhoudsteam op pad.

Financiering

Ecorus heeft een eigen vermogen om projecten mee te voorfinancieren en werkt samen met gerenommeerde banken.

Ervaringen

“Met de installatie van Ecorus wordt meer dan 50% van ons elektriciteitsverbruik geproduceerd door zonnepanelen. Daarnaast heeft Ecorus twee laadstations voorzien voor het opladen van elektrische voertuigen. De beslissing om te werken met Ecorus was snel genomen. Het is een professionele en serieuze onderneming en bovendien kost de installatie ons niets.”

Francis Van Hassel

preventieadviseur en facility manager, Heidelberg

Janna Rommel-Opstaele

Burgemeester, Middelkerke

R.P. Waltmann

Directeur, Woningstichting Den Helder

Onze projecten

Ecorus heeft momenteel verschillende projecten in beheer en uitvoering.
Hier ziet u een overzicht van de meest recente projecten: