Het aantal huurwoningen met zonnepanelen neemt behoorlijk toe, maar is landelijk gezien nog niet hoog. Door de veranderende wetgeving en nieuwe regels wordt het woningcorporaties niet gemakkelijk gemaakt om de milieuafspraken 2020 te verwezenlijken.

We hebben gemerkt dat Woningcorporaties op zoek zijn naar antwoorden op allerlei vragen rondom zonnepanelen en dat ze graag ook van collega Woningcorporaties willen horen waarom juist hun project succesvol is.

Deskunidgen zullen u meenemen in de processen die een woningcorporatie zal moeten doorgaan. Redenen genoeg om een speciale Masterclass rondom zonnepanelen en woningcorporaties te faciliteren. Wij nodigen u dan ook graag mede namens Woningstichting Den Helder uit.

Wat wordt er behandeld?

– relatie zonnepanelen en Woningwet?
– externe investeerders of energie bv?
– verrekening zonnepanelen in- of buiten de huur?
– hoe wordt omgegaan met het debiteurenrisico?
– contracten tussen bedrijven en corporaties hoe werkt dat?
– zonnepanelen en energielabels, hoe zit dat nu?
– de communicatie naar mijn huurders, hoe maak ik van mijn project een succes?

Deelname en kosten

Deze Masterclass is bedoeld voor alle woningcorporaties die worstelen met vraagstukken over zonnepanelen op huurwoningen. Naast een antwoord op de genoemde vragen zal gastheer Woningstichting Den Helder haar ervaringen met de deelnemers delen en er is volop gelegenheid met elkaar van gedachte te wisselen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar masterclass@ecorus.nl vermeld daarbij met hoeveel personen u komt en welke specifieke vragen u heeft.  Deelname aan deze Masterclass is geheel gratis.

Het exacte programma wordt mede samengesteld op basis van de al genoemde en binnengekomen vragen.

Waar: Woningstichting Den Helder

Wanneer: 8 juni van 12:00 – 16:00