Het Chileense Solcor en Ecorus zijn onlangs een partnership aangegaan voor de Chileense markt. Solcor, opgericht door de 2 Belgische ondernemers Alexander Decock en Steven Van Cauwenberge, richt zich net als Ecorus op de zonne-energiemarkt middels het model van de Energy Service Company (ESCo

Chili is Zuid-Amerika’s meest stabiele economie en heeft de hoogste irradiatie (zonne-opbrengst) ter wereld. Hierdoor heeft het land de voorgaande jaren een ongekende vooruitgang gezien in zonnepaneelvelden.

Gelet op de synergie tussen de bedrijven besloot Ecorus de afgelopen jaren het nog jonge Solcor te ondersteunen met kennis en ervaring. Oprichter Alexander : “de directieleden van Ecorus, Philippe Vanhoef en Raphael Janssens waren voor ons van onschatbare waarde. Met hun adviezen hebben ze ons verder geholpen in de ontwikkeling van ons bedrijf”.

Solcor nam kort geleden haar eerste installatie in gebruik. Er volgen er zeker meer. Reden om de samenwerking te concretiseren in een partnership. Dit omvat vooral ondersteuning inzake financiering, techniek als ook het gezamenlijk inkopen van materialen.