Vrijdag 4 november opent wethouder Mario Hegger samen met Jack van der Hoek, gedeputeerde Provincie Noord-Holland, het door Alleco Solar Energy BV geïnitieerde en door Ecorus gebouwde zonnepanelenpark.

Het zonnepark levert een bijdrage in de reductie van CO2 van circa 2.375 ton per jaar. Met een oppervlakte van ruim 8 hectare is de Solar Campus het grootste zonnepark in stedelijk gebied in Nederland.

Groene stroom voor 1.400 huishoudens
Jaarlijks levert het zonnepanelenpark ca. 5,5 miljoen kWh energie op, genoeg om zeker 1.400 huishoudens van groene stroom te voorzien. Het zonnepark is gevestigd op het industriepark Baanstee-Noord. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan energiebedrijf VandeBron, die het aan lokale gebruikers zal aanbieden.

Door middel van een innovatieve contractvorm (DBFMO) is Ecorus gecontracteerd als partner en is daarmee onder andere verantwoordelijk voor ontwerp, financiering, realisatie en instandhouding. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Solar Campus Purmerend wordt gerealiseerd door Ecorus in opdracht van initiatiefnemer en ontwikkelaar Alleco Solar Energy BV.