PERSBERICHT – Op donderdag 24 oktober 2019 ondertekenden Chrétien Mommers (Directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) en Bauke Bakker (Directeur Ecorus) de samenwerkingsovereenkomst voor het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen van Rijnhart Wonen. Rijnhart Wonen bezit ruim 1400 eengezins- en duplexwoningen in Leiderdorp en Zoeterwoude. Dit jaar willen we nog 100 woningen voorzien zonnepanelen. De huurders van deze woningen krijgen hiervoor een passend aanbod. Tot en met 2025 worden er per jaar 250 woningen van zonnepanelen voorzien.

Programmamanager duurzaamheid Peter Brunt (Rijnhart Wonen): “We waren vooral onder de indruk van de persoonlijke aanpak van Ecorus. Er is bij hen veel aandacht voor onze huurders en ruimte voor uitgebreid advies. Uiteraard heeft Ecorus ook veel technische kennis in huis en daarnaast zijn ze erg oplossingsgericht.

Directeur Bauke Bakker (Ecorus): “Ecorus kijkt uit naar de samenwerking met Rijnhart Wonen. Met ons persoonlijke aanbod kunnen huurders precies zien hoeveel zonnepanelen erop hun woning past en wat de besparing op de energierekening is. Met zonnepanelen gaan huurders er dus altijd op vooruit! De installatie wordt gedaan door gecertificeerde installateurs  en duurt slechts een halve dag. Na installatie kunnen huurders direct genieten van hun zelf opgewekte energie en deze inzien via een eigen online portaal.”

Het plaatsen van zonnepanelen past in de strategie van Rijnhart Wonen. Met deze duurzaamheidsmaatregel verlaagt Rijnhart Wonen het energieverbruik in de woning en kan dit een bijdrage leveren aan het verlagen van de woonlasten.