Naast uitgestrekte bloemenvelden kunnen huurders van woningcorporatie Stek/Vooruitgang  uit de bollenstreek nu ook genieten van hun eigen opgewekte zonne-energie. Ecorus maakt dit jaar in opdracht van de woningcorporatie 400 huurders blij met zonnepanelen. De intentie hierbij is een samenwerking aan te gaan voor de lange termijn.

Directeur Hans Al (Stek/Vooruitgang) : “Het plaatsen van zonnepanelen past in de duurzaamheidsstrategie van Stek/Vooruitgang. Het is één van de duurzaamheidsregels waarbij huurders geld besparen op hun energierekening én we dus samen een steentje bijdragen aan een beter milieu.  Huurders betalen per paneel een kleine bijdrage, maar besparen uiteindelijk altijd. Gemiddeld besparen huurders ongeveer € 15,- per maand”.

Directeur Bauke Bakker (Ecorus): “Ecorus helpt woningcorporaties te verduurzamen met zonnepanelen. Hiermee kunnen óók sociale huurders besparen op hun energierekening en hun huis verduurzamen.”

Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Stek/Vooruitgang. Onze persoonlijke aanpak sluit goed aan bij de huurders van de woningcorporatie. Met ons individuele aanbod kunnen huurders precies zien hoeveel zonnepanelen erop hun woning past en wat de besparing op de energierekening is. Met zonnepanelen gaan huurders er dus altijd op vooruit! De installatie wordt gedaan door gecertificeerde installateurs  en duurt slechts een halve dag. Na installatie kunnen huurders direct profiteren van hun zelf opgewekte energie en deze inzien via een eigen online portaal.”

Het plaatsen van zonnepanelen past in de strategie van Vooruitgang/Stek. Met deze duurzaamheidsregel besparen huurders geld op hun energierekening én dragen wij samen een steentje bij aan een lokaal beter milieu.