Ontwikkelaars van zonne-energie

  • Wij faciliteren uw project

    Wij faciliteren uw project

  • '.$titel.'

    '.$titel.'

In vijf stappen rendement van de zon

Uw bedrijf heeft een uniek energieverbruiksprofiel. Daarom berekent Ecorus wat voor u de meest rendabele toepassing is van zonnepanelen. Ecorus onderzoekt de haalbaarheid en toepasbaarheid van zonnepanelen in uw bedrijf en voert het project uit, zonder dat u daarvoor investeringen hoeft te doen.

STAP 1: PROJECTPLAN

We maken een helder plan waarin het resultaat duidelijk is omschreven.

STAP 2: QUICK SCAN

Wij brengen uw energieprofiel en bedrijfssituatie in kaart. Hoeveel zonne-energie heeft u nodig en hoeveel kunt u ‘oogsten’? We kijken naar schaduwzones, dakoppervlak en meteorologische data. Op basis van een indicatieve offerte en opbrengstberekening kunt u een weloverwogen besluit nemen. Vindt u het investeringsbedrag te hoog, dan kan Ecorus uw project voorfinancieren.

STAP 3: GEDETAILLEERDE STUDIE

In deze fase gaan we dieper in op uw situatie. Er komt zonodig een stabiliteitsstudie om te bepalen hoeveel gewicht uw dakoppervlaktes kunnen dragen. Bij de netstudie houden we rekening met de eisen van de netbeheerder. Vervolgens leggen wij u een gedetailleerd plan voor ter goedkeuring.

STAP 4: INSTALLATIE

Binnen de deadline en binnen het budget plaatsen wij uw zonne-energiesysteem. Ecorus is onafhankelijk van merken of installateurs en gebruikt alleen duurzame onderdelen. De windsterkte en de aerodynamica van de systemen zijn bovendien grondig getest. De omvormers (die de gelijkstroom van uw zonnepanelen omzetten tot bruikbare wisselstroom) worden door specialisten geplaatst en zijn de meest rendabele op de markt. Uiteraard voldoen de installaties aan de EURO-veiligheidsnormen.

STAP 5: BEHEER

Uw installatie wordt continu door ons gemonitord. Bij problemen krijgen we een signaal binnen en sturen we meteen een onderhoudsteam op pad. Uw installatie wordt jaarlijks onderhouden. Daarbij controleren we preventief alle fixeerpunten en de bekabeling en werken hinderlijke vervuiling weg. Dankzij een transparante rapportering weet u precies hoeveel energie uw systeem oplevert.

Meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op!

Contact Download brochure

Ervaringen

“Met de installatie van Ecorus wordt meer dan 50% van ons elektriciteitsverbruik geproduceerd door zonnepanelen. Daarnaast heeft Ecorus twee laadstations voorzien voor het opladen van elektrische voertuigen. De beslissing om te werken met Ecorus was snel genomen. Het is een professionele en serieuze onderneming en bovendien kost de installatie ons niets.”

Francis Van Hassel

preventieadviseur en facility manager, Heidelberg

Jean-Pierre Lazarus

CEO, Forum Eupen AG

Patrick De Cauter

Financieel Directeur, APOK

Projecten