Ontwikkelaars van zonne-energie

  • Wij faciliteren uw project

    Wij faciliteren uw project

  • '.$titel.'

    '.$titel.'

Snel en zonder zorgen verduurzaming van uw gemeente

Ecorus onderzoekt de haalbaarheid en toepasbaarheid van zonne-energiesystemen binnen uw gemeente en voert het gehele project uit, zonder dat u daarvoor investeringen hoeft te doen.

Verduurzaming van uw gemeente gaat zowel over huur- en koopwoningen als over bedrijven, het landschap en de openbare ruimten. In alle gevallen is zonne-energie toepasbaar. Hoe en waar een zonne-energiesysteem het beste op zijn plek is en het meeste oplevert, zal blijken uit studies en onderzoeken. Ecorus kan onder andere voor u in kaart brengen welke bedrijven voordeel kunnen hebben van zonnepanelen, of uw gemeente baat heeft bij de aanleg van zonneweiden en of de woningcorporatie voelt voor verduurzaming van haar woningbestand.

Zonneweiden

Ecorus ontwikkelt zonneweiden vanaf 1 hectare; doorgaans op braakliggende ontwikkellocaties of braakliggende bedrijventerreinen. Het is mogelijk de inwoners van uw gemeente te laten participeren.

Gemeente Middelkerke geeft het goede voorbeeld

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft besloten om op 16 gemeentelijke gebouwen zonnepanelen te plaatsen. In totaal gaat het om een oppervlakte van 5000 m². Een investering van 1.014.000 euro met een geschatte terugverdientijd van 8 jaar. De zonnepanelen zullen zorgen voor 20% van het energieverbruik in de gemeentelijke gebouwen en naar verwachting zorgen voor een jaarlijkse vermindering van 127 ton CO2 uitstoot. Een rendabele investering dus, die de gemeente volledig met eigen middelen financiert.
Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “Als lokale overheid willen wij het goede voorbeeld geven en onze inwoners stimuleren ook een steentje bij te dragen aan het terugdringen van de klimaatverandering.”

Meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op!

Contact Download brochure

Ervaringen

“Als lokale overheid willen wij het goede voorbeeld geven en onze inwoners stimuleren ook een steentje bij te dragen aan het terugdringen van de klimaatverandering.”

Janna Rommel-Opstaele

Burgemeester, Middelkerke