Legal Counsel

Over Ecorus

Ecorus is een succesvolle speler in de zonne-energiesector in Nederland en België. Het is een echte scale-up organisatie die innovatief en resultaatgericht te werk gaat met de ambitie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Momenteel werken er circa 75 mensen bij Ecorus.

De core business is het ontwikkelen van hernieuwbare energieprojecten, waarbij Ecorus voor haar klanten het gehele traject verzorgt: vanaf het regelen van subsidie aanvragen, locatiebeoordelingen, vergunningen en financiering tot aan het ontwerp, de bouw en de ingebruikname en monitoring van de zonne-energie installatie. Klanten van grote zonnedakprojecten zijn onder andere Albert Heijn, Bol.com, ArcelorMittal, Karwei, Nike en Lidl. Ecorus heeft daarnaast inmiddels 14 zonneparken op grond gebouwd waaronder een van de eerste zonneparken van Nederland: Solar Park Purmerend, gebouwd in 2016. Via samenwerkingen met verschillende woningcorporaties bereiken we ook de particuliere gebruiker.

Bij de organisatie werken ambitieuze en hoogopgeleide specialisten die gekenmerkt worden door ondernemerschap, betrokkenheid en betrouwbaarheid. De organisatiecultuur is open, laagdrempelig en stimulerend om optimale resultaten te behalen.

Ter versterking van het juridische team binnen Ecorus zijn we op zoek naar een enthousiaste all-round legal counsel die een adviserende en uitvoerende rol heeft over juridische en corporate governance vraagstukken.

Wat ga je doen als Legal Counsel?

In deze brede rol kom je in aanraking met alle facetten van de organisatie. Samen met de General Counsel adviseer en ondersteun je de directie en diverse business units op juridische aspecten. Je bent het aanspreekpunt voor project gerelateerde vraagstukken, waaronder het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten, opstalakten, verkoop- en inkoopcontracten, grote (EPC) bouwcontracten, onderaanneming en (O&M) onderhoudscontracten. Daarnaast adviseer je over juridische geschillen, AVG vraagstukken en de juridische aspecten van personeelszaken. Tevens ben je betrokken bij corporate governance vraagstukken, het contractbeheer- en management binnen de organisatie en het up-to-date houden van interne kennis over regelgeving. Je rapporteert aan de General Counsel. Het is een zelfstandige functie met veel ruimte voor initiatief. Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie.

Wie we zoeken?

  • minimaal 3 jaar werkervaring als advocaat, legal counsel of bedrijfsjurist;
  • een brede juridische interesse;
  • een pragmatische en oplossingsgerichte werkhouding;
  • zelfstandig, pro-actief en verantwoordelijkheidsgevoel;
  • analytisch, accuraat en resultaatgericht;
  • in staat aandacht te verdelen over meerdere juridische vraagstukken;
  • een echte teamspeler.

Ons aanbod

De kans om deel uit te maken van een groeiende organisatie waarbij je als jurist mag meebouwen aan een sterk legal team. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. De standplaats is het kantoor in Veldhoven maar werken vanuit het kantoor in Amsterdam of een thuiswerkdag is ook mogelijk. Het betreft een fulltime functie waarbij 36 of 32 uur per week ook bespreekbaar is. Naast dit alles krijg je een aantrekkelijk pakket van employee benefits.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Stuur je motivatiebrief en CV naar info@ecorus.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicolette Limberger (General Counsel) (06-13150394). Wij maken graag kennis met je.