Project Engineer Business

Om de groei van Ecorus verder vorm te geven zijn we opzoek naar een Project Engineer Business voor onze business unit Ecorus Business in Amsterdam.

Wij zijn maatschappelijk betrokken Solar experts. Wij ontwikkelen zonne energie projecten.  Met onze autoriteit op het gebied van zonnepanelen, met onze slagkracht en vanuit onze visie en geloof willen wij het aandeel zonne energie substantieel laten groeien. Wij willen substantieel bijdragen aan een betere duurzame wereld zonder fossiele energie en zonder CO2. Dit doen we samen met onze klanten en andere belanghebbenden. We willen impact maken in de energietransitie.

We zijn georganiseerd naar verschillende marktsegmenten. Ecorus Home voor woningcoöperaties, Ecorus Business voor commercieel vastgoed, Ecorus Projects voor de realisatie van grote en complexe projecten, Ecorus Development voor het aanwerven en voorbereiden van projecten en Eleena voor slimme monitoring van de panelen.  Met onze expertise op diverse domeinen (ecologie, vergunningen, zonnepanelen, brandveiligheid ) leveren we toegevoegde waarde  met kennis, kwaliteit en een oplossingsgerichte houding.

Functie

Als project engineer speel je een belangrijke rol in de totstandkoming van zonne-energie-projecten op commercieel vastgoed. Denk dan aan daken van grote bouwmarkten, complete bedrijventerreinen of ander vastgoed tot 10.000m2 oppervlakte. Je verzorgt het gehele traject van ontwerp tot opleveringen.  Je bent onder meer verantwoordelijk voor het ontwerpen, tekenen en berekenen van technische installaties. Om deze projecten tijdig en binnen budget te realiseren, werk je intensief samen met je collega’s van sales en uitvoering. Ook externe contacten (onderaannemers en klanten) weten jou dagelijks te vinden voor technisch advies, berekeningen en ondersteuning ter voorbereiding en realisatie van de projecten.

Het is een veelzijdige baan voor ambitieuze kandidaten die graag hun carrière vorm willen geven en hun kennis willen overdragen bij deze innovatieve, snelgroeiende organisatie.

Ons aanbod

 • Een uitdagende en afwisselende fulltime functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid;
 • Volop ruimte voor sparring en overleg, zowel intern met je collega’s als extern met diverse partijen;
 • Een collegiaal sociaal en gedreven team;
 • Een toekomst bij een gezonde, internationale topspeler in de energiemarkt;
 • Op termijn diverse doorgroeimogelijkheden.

Jouw profiel

 • Kandidaten met een ( elektro ) technische opleiding op HBO/WO-niveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie, zowel op het gebied van ontwerpen van systemen als bij (begeleiding van) uitvoering is een must;
 • Kennis van diverse soorten software (3D AutoCAD / SketchUp etc).
 • Projectmanagement ervaring of aantoonbaar een gestructureerde werkwijze hebben;
 • Je kan omgaan met de uitdagingen die horen bij een snelgroeiende organisatie;
 • Een resultaatgerichte, flexibele werkinstelling (geen 9 tot 5 mentaliteit), aandacht voor kwaliteit, communicatief vaardig en zelfstandig;
 • Werken in een informele sfeer met korte communicatielijnen spreekt jou aan.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eva Jansen.  Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Stuur dan je CV voorzien van motivatiebrief naar recruitment@ecorus.com.